Nej till nedsläckningen av landsbygden i Tierps kommun!

I princip alla lyktstolpar utanför de större tätorterna i Tierps kommun ska bort. Det säger en "raseringsplan" som antogs i samband med den senaste budgeten.

Raseringsplanen bygger på ett politiskt beslut från 1989, detta trots att mycket har hänt sedan åttiotalet när det trafikflöden. Det tar inte raseringsplanen hänsyn till. Tjänstemän har varnat om att det bland annat innebär att barn på landsbygden kan få stå och vänta i mörker på sin skolbuss under vintermånaderna. Det är helt absurt!

Vi i Tierpslistan har startat en namninsamling om att kommunen ska riva upp beslutet från 1989 och ta fram en ny belysningsplan så att grundläggande infrastruktur ska kunna vara kvar även på landsbygden.

Kommunen ska ansvara för hela sin skattebetalande befolknings trygghet och infrastruktur. Om den inte klarar av ens det grundläggande – att lysa upp i mörkret – vad finns då kvar?

En hel del mer info om raseringsplanen och namninsamlingen finns på sidan för namninsamlingen: https://www.skrivunder.com/belysningitierp?fbclid=IwAR1bT5awxx-0tfvAjdi-P_W-Ob4m4m2uU71eXcKrqYP8LKc9...