Om oss

Tierpslistan är ett nybildat lokalparti som sätter sakfrågorna i centrum, såsom sänkta politikerlöner, en realistisk invandringspolitik och satsningar på välfärden.

Oavsett färg på styret har Tierps kommun länge präglats av vanstyre och maktfullkomliga politiker, som drivit kommunens ekonomi i botten. På grund av dem krävs nu besparingar för att vända utvecklingen.

Vad våra folkvalda då valt att prioritera är talande.

Samtidigt som politikerna hyr det så kallade Gevaliapalatset i Gävle åt sina tjänstemän får kommunens förskolebarn stå ut med baracklokaler som blir varma som en sommardag i Sahara.  

De satsar på dyra och misslyckade skrytbyggen i centralorten, medan resten av kommunen lämnas åt sitt öde.

De plockar ut höga arvoden till sig själva, men det finns knappt några pengar kvar till att avlasta hårt pressad personal inom skola, vård och omsorg.

De etablerade partierna har tappat förankringen i det folk de ursprungligen hämtade kraft ur. Vitala folkrörelser har förvandlats till verklighetsfrånvända maktapparater. För att vända utvecklingen måste vi börja på nytt.

Vi vill stoppa korruptionen och sätta stopp för slöseriet med skattemedel. Pengarna ska gå till att stärka upp de regionala och kommunala kärnverksamheterna.

Vi ser oss varken som en del av vänstern eller högern. Vi tycker att båda sidor svävat iväg från folkflertalets vardag och verklighet.

Vi kandiderar till kommunfullmäktige i Tierps kommun och regionfullmäktige i Region Uppsala tillsammans med "Lokala partier i Uppsala län".

Om du vill stödja oss finns det flera alternativ: Du kan dels ansöka om medlemskap och själv engagera dig. Du kan också spela en viktig roll genom att stödja oss ekonomiskt eller sprida ordet i verkligheten och på sociala medier.

Tierpslistan är ett självständigt parti, men en del av en framväxande skara lokalpartier som inspirerats och utbildats av Örebropartiet.

Tierpslistan - Partiet för Tierp!