Emot barnbaracker och politikerpalats!

Under april kommunfullmäktige diskuterade politikerna möjligheten till hemarbete för kommunens tjänstemän. Alexander Karlsson (V) och Emma Lokander (M) var överens om att det är något som ska främjas även efter Corona.

Gott så! Något som däremot inte nämndes med ett ord är att kommunen DESSUTOM fortsatt hyr lokaler i Uppsala och Gävle, den senare i det så-kallade ”Gevaliapalatset”, för hundratusentals kronor årligen. Detta för att tjänstemän ska slippa åka in till kommunhuset i Tierp, trots att de alltså uppenbarligen nu kan jobba hemifrån om de tvunget måste.

Denna utgift ska ses mot bakgrunden av två faktum:

1. Kommunen har fortfarande stora ekonomiska bekymmer. Kvintettstyret (C-M-L-KD-MP) har inte lyckats ”städa upp” ekonomin efter Bengt-Olov Eriksson (S) som det påstås, vilket också togs upp flera gånger under tisdagen.

2. Samtidigt som politikerna hyr kontor i Gevaliapalatset åt sina tjänstemän boendes i städerna tvingas nästan en fjärdedel av kommunens förskolebarn och deras lärare vara i sunkiga baracker som blir uppemot 38 grader på somrarna och svinkalla på vintrarna. Det är skillnad på folk och folk, tydligen.